Nieuwe regels voor ontslagvergoeding

Procent200Vanaf 1 januari bestaat er geen stamrechtvrijstelling meer voor nieuwe Gouden Handdrukken. Deze vrijstelling gaf de mogelijkheid om een ontslagvergoeding in termijnen te ontvangen in plaatst van in één keer, en dat scheelde nogal wat inkomstenbelasting.

Nieuwe ontslagvergoedingen worden volledig belast in Box 1.

Wat kunt u doen met bestaande stamrechtconstructies en Gouden Handdruk-producten?

Bestaand product afkopen met belastingkorting.

Als u een bestaand Gouden Handdruk-product heeft dat u wilt afkopen, kunt u in 2014 gebruik maken van een tijdelijke belastingmaatregel. U hoeft dan namelijk maar over 80% van de afkoopwaarde belasting te betalen in plaats van over het totale bedrag. Voorwaarde is wel dat de ontslagvergoeding voor 14 november 2013 is overgemaakt naar de verzekeraar of bank waar het Gouden Handdruk-product loopt.

Geld opnemen uit bestaand product – revisierente vervallen

Sinds 1 januari 2014 mag u het geld dat op een bestaand Gouden Handdruk-product staat opnemen, zonder dat u daar revisierente over hoeft te betalen. Revisierente was een boete van 20% voor het vervroegd opnemen van het tegoed. Vanaf 1 januari 2014 is dit afgeschaft.

Dat stamrechtvrijstelling is afgeschaft, betekent niet dat er helemaal niets meer mogelijk is met een ontslagvergoeding. Er zijn nog steeds fiscale voordelen te behalen. Neem contact met ons op voor passend advies.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Theo Peppink

Theo Peppink

06-24593870

U kunt bij mij terecht voor advies over echtscheiding, (zakelijk) pensioen en vermogensopbouw, hypotheken, fiscale zaken, geldzaken, en voor financiële planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 070 - 390 72 35.