Financieel Advies

Al jarenlang biedt Lancyr Adviesgroep Rijswijk een scala aan financiële producten om u van dienst te zijn, o.a. hypotheekadvies, verzekeringen en pensioen. Maar ook bij veranderende situaties in uw leven zoals gezinsuitbreiding, ontslag of echtscheiding.

Verandering in betaling voor financieel advies

Sinds januari 2013 is er een wetswijziging doorgevoerd die te maken heeft met hoe u de financieel adviseur betaalt voor het door u (te) ontvangen advies. Lees hier meer over in de brochure van de AFM en de brochure van het Verbond van Verzekeraars.

Welke voordelen biedt een onafhankelijk adviseur en waarom?

Een financieel adviseur betaalt u uiteraard voor het advies en voor het beheren van uw financiële pakket door middel van een fee of provisie. Maar daar krijgt u veel voor terug. Vaak blijkt u dankzij hem te besparen op uw verzekeringen. Ook staat een financieel adviseur voor u klaar wanneer u bijvoorbeeld bij schade aanspraak wil maken op uw verzekeringen.

 1. Voorkomen van dubbel verzekeren, over-verzekeren en overbodige producten

  Verschillende dekkingen vallen onder meerdere verzekeringen. Soms is het afsluiten van een extra verzekering dus helemaal niet nodig, omdat een andere verzekering al een deel van de kosten dekt, of u de schade (het risico) zelf kunt dragen. Ook spaart u vaak voor later of voor een buffer via verschillende potjes: zoals aflossen op uw hypotheek, pensioen, lijfrentes en spaartegoeden.

 2. Voorkomen van onder-verzekeren

  Weet u zeker dat u voldoende bent verzekerd en dat u bij schade voldoende krijgt uitgekeerd? Uw financieel adviseur zorgt ervoor dat hij u adviseert wat u het beste kunt doen.

 3. Voorkomen van te hoge lasten

  Uw financieel adviseur bekijkt de lasten die u hebt. Zijn de lasten hoger dan u kunt dragen? Of spaart u te veel voor uw pensioen? U ontvangt het advies dat aansluit bij uw situatie en de lasten die u kunt en wilt dragen.

 4. Voorkomen van te dure producten

  De voorwaarden van de financiële producten moeten aansluiten bij uw leefsituatie en eisenpakket, maar dat geldt ook voor de prijs. Uw financieel adviseur scant een breed aanbod aan producten op prijs/kwaliteit verhouding.

 5. Voorkomen van te weinig flexibiliteit

  Sommige financiële producten bieden een lage prijs, maar kennen door hun starre voorwaarden weinig flexibiliteit. Wat moet u doen als uw situatie verandert? Vaak kunt u niet boetevrij aflossen, zit u vast aan een langdurig contract of betaalt u hoge overstapkosten. Uw financieel adviseur weet dit te voorkomen en u hierin te adviseren.

 6. Mogelijkheid tot switchen bij betere of goedkopere oplossingen

  Heeft u een goede verzekering lopen, maar doen zich door veranderingen in de markt of in uw leefsituatie op een gegeven moment betere oplossingen voor? Uw financieel adviseur kan adviseren of u kunt overstappen naar een product met betere prijs-kwaliteitsverhouding.

 7. Hulp bij schade

  Heeft u schade en wilt u aanspraak maken op de financiële producten die u heeft afgesloten? U belt uw financieel adviseur en deze zoekt uit waar u recht op heeft. Vaak zet hij alvast wat zaken in gang, zodat de financiële afwikkeling snel wordt geregeld. En als u niet meteen krijgt waar u recht op heeft springt een onafhankelijk adviseur voor u in de bres. Niet voor niets is hij onafhankelijk van verzekeraars en banken.

 8. Hulp bij fouten

  Ook aanbieders van financiële producten kunnen fouten maken. Uw financieel adviseur controleert na het afsluiten uw financiële product en corrigeert de eventuele fouten.

 9. Alles op één plek, bij een bekend gezicht

  U bent bekend bij uw financieel adviseur. Heeft u vragen of wilt u een schade melden, dan heeft u een vast aanspreekpunt. Iemand die u kent en dichtbij u staat.

 10. U staat op de eerste plaats

  Bij uw financieel adviseur bent u geen relatienummer, maar een relatie. Wij kijken naar uw gezin, uw situatie en uw belangen. Die komen altijd op de eerste plaats.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Ingmar Huegen

Ingmar Huegen

U kunt bij mij terecht voor risicobeheer en advies over uw verzekeringen, zowel zakelijk als particulier.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 070 - 390 72 35.