Per wanneer is mijn auto verzekerd?

Zodra uw verzekeringsaanvraag is goedgekeurd

Als u online een autoverzekering heeft aangevraagd, stellen wij u tijdens het aanvraagproces een aantal vragen. Op basis van uw antwoorden, beoordelen wij de aanvraag. U krijgt van ons direct een bevestigingsmail met daarin vermeld of de aanvraag is goedgekeurd. Soms wordt de aanvraag niet direct goedgekeurd, dan wordt de aanvraag extra beoordeeld. Het kan zijn dat er dan nog extra informatie wordt opgevraagd. Binnen 3 werkdagen krijgt u van ons bericht of de aanvraag alsnog wordt goedgekeurd.

Vanaf wanneer is mijn auto verzekerd?

Op het moment dat u van ons een e-mail ontvangt dat de aanvraag is goedgekeurd, is de auto verzekerd. Als u een ingangsdatum in de toekomst heeft gekozen, dan gaat de verzekering per die datum in. Binnen 5 dagen na acceptatie van de verzekering ontvangt u de groene kaart en verzekeringspolis.

Als uw autoverzekering geaccepteerd is, dan melden wij het kenteken van uw auto automatisch aan bij de RDW. Dit hoeft u dus niet zelf te doen. De RDW controleert of auto’s verzekerd zijn. Als uit deze controle blijkt dat een auto niet verzekerd is, kan de eigenaar een boete krijgen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Leen Roos

Leen Roos

070 390 7235

U kunt bij mij terecht voor risicobeheer en advies over uw verzekeringen, zowel zakelijk als particulier.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 070 - 390 72 35.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *