Onbezorgd op vakantie, is een reisverzekering nodig?

Het geeft rust als u weet dat u goed verzekerd op vakantie gaat, en dat uw reisverzekering aansluit op de (soort) vakantie die u gaat genieten. U wilt er bijvoorbeeld niet bij een schade in Zuid-Afrika achter komen dat u geen werelddekking heeft. Lees hieronder onze praktische tips als u een reisverzekering nodig heeft.

zie ook: Diefstal, verlies & schade op reisziekte of ongeluk op vakantie | op reis met kinderen

laatste update: 28 juni 2023

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

21 dgn per jaar als alleenstaande / 14 dgn per jaar als gezin
Bent u alleenstaand en gaat u per jaar 21 dagen op vakantie? Dat hoeft niet aaneengesloten te zijn, dan is het toch al voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een kortlopende reisverzekering. Voor een gezin is de doorlopende reisverzekering zelfs al aantrekkelijk vanaf 14 dagen per jaar op vakantie. En dat halen de meeste gezinnen wel!

Het grootste voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u niet voor iedere vakantie of weekendje weg een aparte reisverzekering hoeft af te sluiten.

Let wel op dat stages en zakenreizen niet standaard gedekt worden bij de meeste doorlopende verzekeringen. Het is wel mogelijk om dit extra mee te verzekeren.

Dekt uw verzekering wel voor uw type reis?

Controleer of uw doorlopende reis-/annuleringsverzekering wel voldoende dekking biedt bij het type reis dat u gaat maken. Let bijvoorbeeld op het dekkingsgebied (europees/wereld) en een clausule over ‘extreme’ sporten. Stages en zakenreizen zijn standaard niet gedekt bij de meeste reisverzekeringen. Het is wel mogelijk om dit extra mee te verzekeren. Een reisverzekering van Lancyr heeft standaard werelddekking, dekking voor winter- en onderwatersportrisico en stages.

Is het verstandig medische kosten extra mee te verzekeren?

Een zorgverzekering vergoedt niet altijd de werkelijk gemaakte ziektekosten in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan transport vanaf de berg bij wintersport, of medicijnen die in een ander land duurder zijn. Controleer uw zorgpolis voordat u een reisverzekering sluit. Het meeverzekeren van ziektekosten is aan te raden wanneer u voor uw zorgverzekering een hoog eigen risico heeft en wanneer de zorgverzekering niet de werkelijk gemaakte ziektekosten dekt.

Moet u een huurauto of scooter extra verzekeren?

Als u een auto huurt tijdens uw vakantie, is een reisverzekering alleen niet voldoende. Sluit daarvoor een aanvullende verzekering ter plaatse bij de verhuurder. Kijk altijd goed naar de voorwaarden, vooral de hoogte van het eigen risico en de uitsluitingen.

Waarvoor bent u eigenlijk al verzekerd?

Ga goed na welke dekking u echt nodig heeft. Een doorlopende reisverzekering dient meestal als aanvulling op uw zorgverzekering, aansprakelijkheid- of autoverzekering. Controleer daarom goed welke zaken al door andere verzekeringen worden gedekt en beperk de overlap zo veel mogelijk.

Met of zonder annuleringsverzekering?

Een reisverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van schade tijdens uw reis. Een annuleringsverzekering beschermt u juist vóór de reis en bij voortijdige beëindiging van de reis.

Een annuleringsverzekering kunt u alleen afsluiten binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van uw reis of vakantie. Zo voorkomen verzekeraars dat mensen annuleringsverzekeringen afsluiten, als ze eigenlijk al weten dat ze die nodig hebben. Afhankelijk van de voorwaarden krijgt u het gehele bedrag of een deel van uw reissom terug. Per verzekeraar verschilt het welke omstandigheden verzekerd zijn.

In de polisvoorwaarden kunt u lezen welke omstandigheden verzekerd zijn. Bekijk goed of een van deze omstandigheden op u van toepassing kan zijn. Wist u bijvoorbeeld dat een nieuwe baan een reden kan zijn om uw reis te annuleren?

Reisverzekering online sluiten

Heeft u een vakantie op het oog en gaat u binnenkort boeken? Via ons kunt u online uw reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten.

Heeft u al verzekeringen in het A t/m Z Pakket? Neem dan contact op zodat we uw verzekering met 2% extra pakketkorting voor u kunnen sluiten.

Tips

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Leen Roos

Leen Roos

070 390 7235

U kunt bij mij terecht voor risicobeheer en advies over uw verzekeringen, zowel zakelijk als particulier.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 070 - 390 72 35.