DGA Tips voor 2014

Een aantal tijdelijke regelingen vanuit de belastingwetgeving kunnen interessant zijn voor uw financiële positie. Omdat de regelingen alleen in 2014 gelden, zult u dit jaar in actie moeten komen om er gebruik van te maken.

Verlaging belastingtarief Box 2

Het inkomstenbelastingtarief van Box 2 is tijdelijk verlaagd van 25% naar 22%. Dit verlaagde tarief geldt alleen in 2014 en tot een inkomen van EUR 250.000. Door dat lage tarief kan het voordelig zijn om dit jaar extra inkomen te hebben in box 2, bijvoorbeeld door een dividenduitkering van uw BV.

Tijdelijke regeling stamrecht BV

Daarnaast zijn er in 2014 nog andere fiscale voordelen te behalen. Indien u een stamrecht (lijfrenteverzekering) bij uw BV heeft. De stamrecht-regeling is sinds vorig jaar afgeschaft en voor dit jaar geldt er nog een overgangsregeling. U kunt (alleen in 2014) ervoor kiezen om het stamrecht ineens uit te laten keren tegen een verlaagde belastingheffing.

Belastingvrij terughalen gestort kapitaal

In het huidige BV-recht bestaat er geen minimum kapitaaleis meer bij oprichting van de BV. Het kan zijn dat u bij de oprichting van uw eigen BV wel kapitaal heeft gestort op de destijds uitgegeven aandelen. Omdat het huidige BV-recht geen minimumkapitaaleis meer kent, kan het gestorte kapitaal worden terugbetaald. Onder voorwaarden kan dit onbelast. Dat biedt dus mogelijkheden voor u om uw vermogen uit de BV te halen en op een andere manier in te zetten die beter aansluit bij uw persoonlijke wens en behoefte.

Optimaliseren van uw financiële situatie

Bovengenoemde fiscale mogelijkheden geven u dit jaar gelegenheid om kapitaal vrij te maken uit uw BV die u vervolgens op een andere manier kunt inzetten. Bijvoorbeeld voor het optimaliseren van uw financiële situatie. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kan het wellicht interessant zijn om uw oudedagsvoorziening te verbeteren of vermogen over te hevelen. Ook kan het interessant zijn om uw hypotheek gedeeltelijk af te lossen.

Een optimalisatie van een financiële situatie is maatwerk. Dit hangt sterk af van uw specifieke positie en wensen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste beslissingen.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Theo Peppink

Theo Peppink

06-24593870

U kunt bij mij terecht voor advies over echtscheiding, (zakelijk) pensioen en vermogensopbouw, hypotheken, fiscale zaken, geldzaken, en voor financiële planning.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 070 - 390 72 35.