Wie herstelt uw autoruitschade?

Ieder jaar heeft 28% van de Nederlandse automobilisten schade aan de auto. In 80% van de gevallen gaat het om ruitschade. De kans is dus groot dat ook u getroffen wordt. Maar krijgt u ruitschade wel vergoed?

Bij veel All Risk/casco of WA-plus-verzekeringen krijgt u reparatie van autoruitschade vergoed door de verzekeraar op voorwaarde dat u naar bepaalde voorgeschreven autoruitherstelbedrijven gaat. Alleen als u daar de schade laat repareren, kunt u rekenen op een vergoeding zonder eigen risico. Bij ruitvervanging geldt altijd een eigen risico, maar hier krijgt u korting op wanneer u naar een voorgeschreven bedrijf gaat.

Welke herstelbedrijven vallen binnen uw dekking?

Kijk eens op glasgarant.nl. Reparaties door bedrijven die u via deze website vindt, worden door bijna alle verzekeraars vergoedt. De site is namelijk een onafhankelijk collectief vanuit de verzekeraars. U kunt op postcode zoeken naar een bedrijf bij u in de buurt

Let wel op uw polisvoorwaarden. Er zijn namelijk verzekeraars die stellen nog verdere eisen. Binnen glasgarant zijn er gradaties (A, B, C, D & E). Soms eist een verzekeraar dat u naar een A of B gekwalificeerd autoruitherstelbedrijf gaat.

Voorwaarden en eigen risico

Het is sowieso goed om kennis te nemen van uw polisvoorwaarden, de verzekeraar gaat er vanuit dat u hiervan op de hoogte bent. Maar mocht u met ruitschade staan en loopt uw verzekering via ons, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u vertellen bij wie u het beste uw ruit kunt laten herstellen.

Bij volledige ruitvervanging geldt een eigen risico, ook in zo’n geval geven wij u graag advies om kosten te besparen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Leen Roos

Leen Roos

070 390 7235

U kunt bij mij terecht voor risicobeheer en advies over uw verzekeringen, zowel zakelijk als particulier.

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 070 - 390 72 35.